Свързани новини

28.04.2017 11:57

БСП внесе в деловодството обща декларация на НС за Македония

Видян 1383 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Г-н Главчев, много добре знам, че по процедура няма как да предложа нова точка. Предлагам процедурите да не застават над политическата ни воля. Внесохме в деловодството обща декларация на Народното събрание. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на „БСП за България“ Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарна група по повод размириците в Събранието на Македония, предаде Фокус.

 „Разтревожени сме от събитията в Македония, там отдавна текат процеси, които няма да приключват днес“, посочи тя и допълни, че въпросът не е партиен, а за България. Според нея не може народните представители и лидерите на партии да изразяват позиция във Фейсбук или Туитър. „Тук в Народното събрание е мястото, където да изготвим обща, национално отговорна позиция и всички заедно да я отстояваме“, заяви Корнелия Нинова. „Всички декларирахме готовност за национално съгласие, когато става въпрос за България, Да видим сега дали думите могат да преминат в действия“, коментира тя. „Надявам се да намерите начин и отговорност тази декларация да стане факт“, посочи лидерът на БСП. Корнелия Нинова прочете внесената декларация, в която се посочва дълбока тревога от развитието на вътрешно-политическата криза в Македония. По думите ѝ случилото се в Парламента на Македония е недопустимо посегателство върху институцията и демокрацията. „Очакваме президентът на Р Македония да предприе действия за успокояване на напрежението и връщане на полето на политиката“, заяви Корнелия Нинова. „Изразяваме подкрепа за държавното единство и териториалната цялост на Македония“, поясни тя.


По думите ѝ в рамките на предстоящото председателство на ЕС България трябва да изрази готовност да работи за присъединяване на държавите от западните Балкани към ЕС и НАТО. „Сега е моментът да покажем дали сме държавници и българи или политически пристрастни личности“, коментира Нинова. По повод декларацията на ГЕРБ тя обясни: „Изкушавам се да отговоря подобаващо, но няма да го направя днес - ще получите достоен отговор“. „Намирам я за неуместна точно сега, когато народът ни е разтревожен от случващото се в Македония“, каза още тя.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева