Свързани новини

28.04.2017 09:39

Пуснаха от ареста 4-мата, нападнали журналисти

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пуснаха от ареста четиримата мъже, нападнали екип на Нова на магистрала "Тракия".


Късно снощи съдът ги освободи под гаранция от 1000 лева за всеки, предаде Нова.


Четиримата се предадоха сами в полицията три дни след инцидента. На 20 април Пловдивският районен съд определи арест на четиримата задържани - Християн Л., Димитър Т., Александър Г. и Марио Г.


Решението си тогава Районният съд обоснова с това, че на 14 април 2017 г. на 145-я километър на автомагистрала "Тракия", край Пловдив, задържаните са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на моторно превозно средство.


Съдът прецени, че не е налице опасност четиримата да се укрият, но има опасност същите да извършат престъпление.


Решението на съда подлежеше на обжалване или протест.


Късно вчера в съда стана ясно, че обвиняемите са били в чужбина. Признават, че проблем на магистралата е имало, но твърдят, че не са удряли никого.


Не казват къде е втората кола и кой е пътувал в нея.


Междувременно, полицията продължава да издирва и още двама мъже, участвали в инцидента. Единият, който е отнел телефона на репортера Мария Милкова, и човекът, който е ударил в лицето Огнян Пенев.


По-рано бе съобщено, че в неизвестност е основният заподозрян за отнемането на телефона на репортерката - Размиг Чакърян.


Какво се случи на 14 април на магистралата


Около 22 часа същия ден шестима души, заедно с още едно лице, което е обявено за общодържавно издирване, пътували в два леки автомобила „Ауди“ в посока от София към Свиленград.


На 145-ия километър на магистрала "Тракия" те застигнали лек автомобил, който изпреварвал друга кола. Пътуващите в двете аудита принудили водача на лекия автомобил да спре извън аварийната лента на магистралата, като преследвали колата и подавали различни сигнали да спре.


Непосредствено след това колите на шестимата спрели на пътното платно, като затворили движението в тази посока на магистралата за всички моторни превозни средства. Обвиняемите и издирваният мъж нападнали шофьора на спряната кола - оператора на Нова телевизия Огнян Пенев и спътничката му - репортерката Мария Милкова.


Мъжете опитали да счупят стъклото на репортерския автомобил и да отворят вратата, като счупили дръжката на задната врата на автомобила им. Пенев и Милкова отворили доброволно вратите на автомобила си, след което обвиняемият Румен М. нанесъл побой на оператора, а обявеният за общодържавно издирване Р. Ч. отнел със сила мобилния телефон на Мария Милкова.


Основният заподозрян за побоя – Румен Мишев, чието описание съвпада с описанието на мъжа, нанесъл удари над оператора беше оневинен напълно още на 20 април. В негова полза е свидетелствал цял отбор по кикбокс, който участвал в състезание в Сърбия. Румен Мишев и Стилиян Георгиев били с отбора в Сърбия по време на инцидента.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби