Свързани новини

27.04.2017 16:12

EС маха винетките, плачи Павлова!

Видян 3206 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За ужас на Лиляна Павлова, която заедно с обвиняемия Лазар Лазаров се опита, но не можа дори в оставка да прокара безумието „електронни винетки”, ЕС изобщо отрече този вид на събиране на пари от гражданите. Eвропейската комисия подготвя предложение за промяна в пътните такси, така че автомобилите да плащат според нивата на вредни емисии, които изпускат. Това означава край за системата с винетките и техните производни, която действа в България, съобщава automedia.bg.



Информацията бе потвърдена и от Европейската асоциация на автомобилните производители (АСЕА), която заяви, че подкрепя плановете за диференцирани ставки според нивото на емисии.



Идеята е събираните от пътни такси средства да се запазят в приблизително същите размери като досега, но да се разпределят така, че автомобилите с модерни, малки и икономични двигатели да плащат по-малко, а тези със стари, големи и мощни – повече.
Това е първият опит да се въведе единно законодателство за пътните такси за целия съюз. В момента съществува директива само за товарните превози, а за леките автомобили всяко правителство само определя законовата рамка.



Най-съществената последица от нея ще е отпадането на винетките – тоест на таксуването на база определен период, а не на изминато разстояние. Страните, които ползват винетки – сред тях и България – ще трябва да ги заменят с т. нар. „toll“ (изразът „тол-такса“, измъдрен от българските чиновници, е абсурден, тъй като двете думи значат едно и също).
Точният текст на подготвяните промени ще бъде публикуван на 31 май, след което те трябва да бъдат одобрени от Европейския парламент и от страните-членки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и