Свързани новини

27.04.2017 10:40

ГЕРБ и Патриотите подписаха споразумение

Видян 1684 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ и Обединени патриоти подписаха коалиционнотото споразумение за общо управление. Веднага след това президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство.
Документът бе подписан от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателите на ОП - Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, в стаята на ГЕРБ в Народното събрание.

Споразумението регламентира начина на взимане на решение, структурата на Министерския съвет и други подробности, които са важни за функционирането и диалога в една парламентарна коалиция, каза пред журналисти Каракачанов, цитиран от "Фокус"."



Той уточни, че са фиксирали министър-председател, 4 вицепремиери и 17 министри. Има идея един от вицепремиерите ресорно да отговаря за председателството ни на Съвета на ЕС.



Коалицията ще има политически съвет, който ще се състои от 6 души, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.


„Решенията ще се взимат с консенсус. Това е демократичното“, каза Симеонов. По думите му политическият съвет най-вероятно ще заседава всяка седмица, за да има съгласуваност по всички въпроси, които решава Министерски съвет и политическото ръководство на коалицията. Симеонов посочи, че разпределението на министерствата ще бъде предоставено на медиите в отделен анекс, който тепърва предстои да се изготви, като прогнозира, че то ще бъде готово в началото на май.


"Идеята ни е, за разлика от предишната коалиция, да няма капсулиране и затваряне на отделни министерства, а да се играе отборно", заяви лидерът на ПП Атака Волен Сидеров. По думите на Сидеров затова политическият съвет е мястото, където ще се обсъждат всички въпроси. „Стигаме до съгласие и оттам се отива в изпълнителната власт. Това е според нас правилното и го постигнахме и сме доволни от това, защото това означава отборна игра във всеки един момент“, каза Сидеров и уточни, че в политическия съвет от "Обединени патриоти" влизат тримата съпредседатели на коалицията, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. Сидеров уточни, че другият, шести член на съвета, ще бъде определен от ГЕРБ.

След подписването на споразумението Бойко Борисов и Цветан Цветанов отидоха веднага в президентството, където в 10,30 часа държавният глава Румен Радев им връчи мандат за съставяне на редовно правителство на ГЕРБ.

"Вярвам, че ще отговорите с вашата управленската програма на най-насъщното за народа - доходите", заяви президентът.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв