Свързани новини

24.04.2017 15:47

Прекратиха делото срещу Марешки заради имунитета му

Видян 1100 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Варненският окръжен съд прекрати делото срещу лидера на Воля Веселин Марешки заради депутатския му имунитет.


Бизнесменът е подсъдим по две обвинения. Първото е за изнудване на наемател на пицария във Варна, при което според прокуратурата е действал заедно с Красимира Колева. А второто е за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов.


Марешки е на свобода срещу 100 000 лева гаранция.


С прекратяването на делото Варненският окръжен съд го препраща по компетентност на Софийския градски съд, съобщиха от пресцентъра, след съдебното заседание, което не се състоя.


Лидерът на Воля заяви, че за него делото е форма на натиск, чиято цел е завземане на бизнеса му. На въпрос дали би се отказал доброволно от имунитета си, той отговори:  "Моето мнение е, че при всяко положение трябва да има комисия, която да разгледа случая. Аз ще предоставя абсолютно цялото дело на всеки един журналист. Ако някой от вас ми покаже дори и едно доказателство за моя вина, аз ще си оттегля доброволно имунитета. Ако обаче няма, ще търся обратното възмездие за тези, които са ме наклеветили. Ще искам съд за тях".


Делото влезе в съда през 2015 г., след като през есента на 2014 г. Марешки завихри конфликт с наемателя на пицария  във Варна Асен Миланов. Според обвинението Марешки поискал от Миланов той да му плаща наем за заведението, защото бил собственик на земя пред заведението. Миланов се обърнал за помощ към общинаря Костадинов, който отишъл на място. Марешки го снимал с телефона си, който решил да направи същото, но бизнесменът се приближил и пред полицаи го ударил с юмрук в лицето.


След близо две години съдебно следствие, делото трябваше да започне отначало, тъй като през март съдията по него Светлозар Георгиев беше обвинен и даден на съд за натиск над прокурор по друг казус.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате