Свързани новини

22.04.2017 08:00

Асад: САЩ помагат на Ислямска държава да превземе Дейр ез-Зор

Видян 1536 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Съединените щати позволяват на терористите от „Ислямска държава“, отстъпващи от Мосул, да се прехвърлят в Сирия и да атакуват позициите на сирийската армия в Дейр ез-Зор, заяви в интервю за РИА „Новости“ сирийският президент Башар Асад.Той посочи, че „никой не знае точния брой на бойците от ИД, които се прехвърлят в Сирия, защото границата в момента е неохраняема. Но според оценки, направени въз основа на свидетелствата на местни хора, става дума за десетки хиляди бойци на ИД.


„САЩ искат Дейр ез-Зор да мине в ръцете на „Ислямска държава“, а след това, както стана в Джераблус, Айн ал Араб и други райони, да се договорят с ИД да напусне града и да обявят, че те са освободили Дейр ез-Зор, за да настанят там своите наместници и марионетки“, обясни Асад.


Сирийския президент заяви, че терористичните организации "Ислямска държава" (ИД) и "Джебхат ан-Нусра", Турция, САЩ, Великобритания, Франция и Саудитска Арабия действат „в хор“, като "една армия" и между тях няма разлика.


Той каза още, че САЩ ще направят всичко възможно да свалят правителството на Сирия и да наложат марионетен режим в страната.


"Целта им е смяна на правителството, сваляне на правителството и поставяне на негово място на свои марионетки, затова те ще направят всичко, за да оправдае целта средствата: няма нито ценности, нито морал", каза Асад.


По думите му Дамаск разполага с информация, че Йордания планира да изпрати войска в Южна Сирия по споразумение със САЩ.


 Източник: Гласове



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

към хороскоп хороскоп