Свързани новини

21.04.2017 13:45

Борисов искал Златева да влезе в кабинета му

Видян 1059 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Получих обаждане от Бойко Борисов, който ми предложи Деница Златева да остане в кабинета на ГЕРБ, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Нинова уточни, че БСП са отказали на Борисов участието на Деница Златева в новото правителство.


Не можем да правим колаборации с управляващо мнозинство, с което нямаме допирни точки по програмите, посочи тя. Няма да ви позволим да вмените на БСП някаква вина на служебния кабинет, разписано е какво може да прави служебен кабинет и никой от политическите сили няма право да му се меси в работата, посочи Нинова.


Аз не съм Бойко Борисов и нито с есемеси, нито с обаждане, нито със срещи, не бих си позволила политическа намеса в работата на служебен кабинет, коментира Нинова.


Тя подчерта, че няма да допусне никога договорки и задкулисие извън общественото внимание и затова е отказала на Борисов. Според нея въпросът е принципен.


БСП има участие в служебния кабинет и то е само Деница Златева, посочи Нинова. За това носим отговорност и заявявам, че качествата на човека, който участва от името на БСП, са оценени високо, коментира Нинова и благодари на ГЕРБ за оценката.


След изслушването на служебния премиер Огнян Герджиков в парламента, Нинова заяви, че няма да позволи да се вмени на БСП някаква вина на служебния кабинет. По думите й нито Конституцията, нито законите на страната, нито морала позволяват на политическа партия дори да е подкрепила и издигнала президент да му се меси в избора на служебен кабинет.


"В тази държава ще има принципи, прозрачност и морал и ние ще ги отстояваме“, заяви Нинова. Тя благодари на премиера Огнян Герджиков, че е бил коректен и че е уточнил, че не са разговаряли по никакви теми и не се е месила в работата на правителството.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева