Свързани новини

21.04.2017 09:27

Карим Шорфи е нападателят от Шанз-Елиз

Видян 1600 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


     Ислямска държава пое отговорност за снощното нападение на Шанз-Елизе. Според терористичната организация нападението е било извършено от Абу Юсеф Белгиеца, един от бойците на ИД", се казва в съобщение, разпространено от Амак. Френската прокуратура го идентифицира като Карим Шорфи. Шорфи е имал четири присъди, включително опит за нападение срещу полицаи. През февруари е бил арестуван, но по-късно е бил освободен поради липса на доказателства, че представлява заплаха. 


 


   Въпреки престоя си в затвора, нападателят не е показвал признаци на радикализация и не е бил обект на наблюдение от силите за сигурност. През януари и февруари той е посетил Алжир, въпреки че е трябвало да се явява редовно в полицията. Следователите се опитват да изяснят дали Шорфи е действал сам, или е имал съучастници. Нападателят е с френско гражданство, живеел е с майка си в източното парижко предградие Шел. След 2001 г. е прекарал около 14 години в затвора за престъпления, включително въоръжени нападания срещу служители на реда.


 Един полицай беше убит, а други двама ранени при престрелката на прочутия булевард в Париж. Нападателят  е носел бележка, защитаваща радикалната организация Ислямска държава. Бележката изглежда е паднала от джоба му преди да бъде застрелян. В нея се възхвалявала Ислямска държава и се изброявали адресите на обекти, свързани със сигурността. 


 


 


 





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще