29.03.2017 15:04

ОЩЕ ШЕСТИМА УЧЕНИЦИ ПОЛУЧАВАТ СТИПЕНДИИ ОТ ЧЕЗ

Видян 877 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шестима ученици от 12 клас от Професионалната гимназия по механоелектротехника в град Плевен и столичнините училища „Н. Й. Вапцаров“ и „Хенри Форд“ победиха в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ и ще получат стипендии от дружеството за втория срок на учебната 2016/2017 година. С оценката от конкурса победителите ще могат да кандидатстват в три висши учебни заведения - Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.


През настоящата година в надпреварата за стипендии на ЧЕЗ се включиха над 130 ученици от гимназии с технически профил на територията на Западна България. Финалният трети кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ и церемонията по награждаването се състояха на 24 март в сградата на Техническия университет в София.


„За мен е голяма чест да бъда сред толкова талантливи и млади ученици. Искам специално да благодаря на техните учители и наставници, които отделят време и енергия и подкрепят учениците в първите им стъпки по професионалния път. Заставам тук пред вас като регионален мениджър на ЧЕЗ за България, за да заявя отговорно, че компаниите на ЧЕЗ в България имат нужда от Вашите умения и ентусиазъм“, каза регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал.


Състезанието се провежда с партньорството на Министерство на образованието и науката. То е част от Графика на националните състезания по професии през учебната 2016–2017 г. на МОН.


Инициативата на ЧЕЗ стартира през учебната 2012-2013 г. Целта е да бъдат поощрени най-талантливите ученици от 12 клас от технически  гимназии на територията на Западна България. Досега в конкурса са участвали 650 участници, от които стипендии са получили 43-ма. Допълнителна информация за регламента на състезанието може да бъде намерена на сайта www.stipendiant.com  и на активната фейсбук страницата на състезанието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв