Свързани новини

19.04.2017 09:31

Борисов: При мажоритарни избори ГЕРБ щеше да има 130 депутати

Видян 1611 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Ако беше по мажоритарната система този избор, ГЕРБ щеше сигурно да има 130 депутати. Това коментира пред журналисти на влизане в сградата на парламента лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предаде Фокус.

 „Залогът ни е държавата. С нищо се опитвам не да провокирам, дърпам юздите на партията да може колкото по-смирено. Виждате колегата Герджиков брои дните като в казармата. Трудно е и много тегаво. Всичко, което е добро като предложния и от опозиция, ще бъде приемано. Аз съм за мир и стабилност. Искам да прозрем, че вкарването на държавата в нови избори, виждате резултатът. Нинова много работи каза за един месец. Народът каза друго. Никога няма да наруша първи добрия тон“, заяви Борисов. По думите му партиите и хората трябва да се консолидират и тази година и половина с председателството и страха на Европа, страната става много важна. „Можем да направим много други неща за България. Аз винаги съм бил балансиран, ако не ме дърпат и мен за опашката“, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова да не се играе със съдбините на хората и обеща, че поне той няма да го прави. „Виждате, че народът веднага наказва, ако се премине границата. Моите опоненти я преминаха. Аз няма да я преминавам“, каза още Бойко Борисов.


Той направи връзка и със ситуацията в Турция. По думите му сме минали през период на нестабилност, но ГЕРБ били точно обратното на това, което се случи в съседката ни.

"Там виждате с каква битка се борят за власт. Докато аз преди 6 месеца отидох и им дадох на опозицията властта. Ако те не бяха страхливи, ако те искаха да управляват, можеше веднага да направят служебно правителство, доминирано с премиер, министри и шест месеца досега да управляват и да променят всичко, за което говорят. Ако са били за промяната. Напротив, те се скриха и оставиха президента Радев с неговото правителство да се гърчи", каза Борисов по адрес на БСП.

Той изрази надежда всички да са си взели поуки и от слабостите, и от успехите.

"В момента имаме ситуация в света, която е най-леко казано тревожна. Трябва да бъдем умна нация, да се консолидираме, да направим всеки какъвто компромис трябва, но стабилността в момента за Балканите минава през България. Ние сме много важни за Европа като външна граница“, подчерта Борисов.

Според него Европа се страхува от Турция, а ние можем да бъдем не само мост, не само участници в преговорите и с едните, и с другите, а стабилизиращият фактор на Балканите:

"Защото когато опитни хора като Юнкер говорят за война на Балканите, не може да минава това покрай ушите ни и да не обръщаме внимание сякаш някой е хвърлил думите напразно“.

По думите тези, които са останали извън парламента, са водили недалновидна политика.

„Модерната дума „хейтене“ по цял ден, а хората днес очакват да им се случи нещо добро, да го пипнат, да го видят, да го усетят“, коментира още Бойко Борисов.











 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв