18.04.2017 09:28

Хладно и дъждовно до края на Светлата седмица

Видян 1434 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До 0 градуса ще паднат температурите в петък. Дневните още в началото на Светлата седмица след Великден паднаха от 6 до 12 градуса. През нощта в понеделник преваляванията продължиха, като преди обед ще отслабнаха и на много места спряха. Над 1000-1500 метра надморска височина преваляванията преминаваха в сняг. Температурите паднаха до 9 градуса.


Във вторник се очакват максимални температури от 15 градуса, а в сряда от 17 градуса, а превалявания няма да има с редки изключения.


В Западна България облачността ще се вплътнява и увеличава и отново ще завали дъжд, който ще обхване северните и  западни  райони.


В четвъртък ще превалява над цялата страна. Температурите ще бъдат до 10-11 градуса. През деня от северозапад ще нахлува студен въздух и дневен ход на температурите почти ще липсва. Валежите постепенно ще отслабват и спират.


Температурите в петък сутрин ще бъдат от около нула в София, където ще има места със сутрешен мраз, максималните ще  стигнат до 9 градуса.


Ще бъде по-често облачно и отново на много места ще превалява дъжд, над 800 метра надморска височина - сняг.


През нощта срещу събота преваляванията постепенно ще спират, но преди това да стане окончателно, сняг ще превали и в по-ниските места на Лудогорието, Предбалкана и високите полета на запад.


Възможно е дори в събота сутрин там на места да се образува временна тънка снежна покривка.


Минималните температури в събота ще бъдат от минус 1, минус 2 до 4-5 градуса, а дневните ще се повишат и ще бъдат от 11 до 17 градуса.


В неделя сутрин, според предварителните прогнози,  ще бъде все още студено, с температури от около нула до 4-5 градуса. През деня стойностите ще достигнат 16 до 21 градуса.


Динамичното време ще се запази и в началото на следващата седмица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.