Свързани новини

13.04.2017 16:27

Герджиков в Босилеград: Готвя папка за Борисов

Видян 1312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подготвям една папка за следващия кабинет, който ще бъде оглавяван от бившия и бъдещ премиер Бойко Борисов, обяви служебният министър-председател Огнян Герджиков.


"Тази папка ще съдържа много препоръки към неговия кабинет и в нея ще намерят място и проблемите на Западните покрайнини", каза още Герджиков в пресклуба на БТА в Босилеград, след среща с националния съвет на българското малцинство.


По повод оценката на Борисов, че служебното правителство е слабо, Герджиков каза, цитиран от БНР:


"Аз не знам това негово изказване какво е било. Всички държавни мъже сме длъжни да надграждаме и аз смятам, че няма да откаже да приеме папката, която му подготвям. Друг е въпросът дали и доколко той ще приеме нещата, които ще му предложа, но аз съм длъжен да го направя и ще го направя".


Премиерът посочи, че страната ни е готова да помогне на Сърбия в затварянето на преговорните глави за присъединяването към Европейския съюз. „България има държавен интерес Сърбия да стане час по-скоро член на ЕС, тъй като това ще даде допълнителен стимул в отношенията между двете страни и нещата ще изглеждат различно, след като бъдем в едно европейско семейство заедно“, каза Огнян Герджиков.


В рамките на посещението Огнян Герджиков ще има работна среща с Ивица Дачич, първи вицепремиер и министър на външните работи на Република Сърбия. Двамата ще положат цветя на паметника на Васил Левски в центъра на града и ще открият изложбата Световен конкурс за детска рисунка в Културния дом, с което ще бъде даден официалният старт на Международния детски Великденски фестивал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв