Свързани новини

13.04.2017 14:34

Две прокурорки шефки пили ракия в работно време

Видян 1675 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе две предложения до Прокурорската колегия на ВСС за образуване на дисциплинарни производства срещу две прокурорки.


Това са Цветанка Гетова - районен прокурор на Варна и Милена Даскалова - неин заместник, информираха от прокуратурата.


Точно преди месец, по обяд, двете пристигнали в заведение със служебен автомобил, където си поръчали храна и напитки. За два часа двете поръчали 6 пъти ракия и два пъти уиски, две бири и минерална вода.


След сигнал за това, че прокурори на ръководни позиции употребяват алкохол в работно време извън прокуратурата, в 15.30 ч. на място в заведението е направена проверка.


Прокурори от АП и ОП Варна установили, че действително Гетова и Даскалова се намират в заведението и употребяват алкохол през работно време. Снети са обяснения от сервитьорите в ресторанта и е изискан касов бон за консумираните от Гетова и Даскалова храни и напитки.


В хода на проверката било установено, че двете са поръчали и консумирали 5 поръчки ракия „Бургас 63“, 1 ракия „Бургаска мускатова“, 2 поръчки уиски „Джак Даниелс“. Поръчали и консумирали са още 2 бири „Туборг“ и 1 минерална вода.


След извършената проверка прокурорите от града си заминали, а Гетова и Даскалова не се върнали на работните си места, а останали в заведението до около 21.00 часа.


Главният прокурор за втори път предлага на Прокурорската колегия към ВСС образуване на дисциплинарни производства срещу Цветанка Гетова и Милена Даскалова.


През март той поиска да се ангажира дисциплинарната им отговорност за недопустима намеса в работата на прокурор и разследващ полицай при провеждане на следствени действия по досъдебно производство за закана с убийство.


 Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец