Свързани новини

12.04.2017 11:04

Горанов: Минималната пенсия ще стане 200 лв.

Видян 1432 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на годината минималната пенсия ще стане 200 лева, каза в предаването „Тази сутрин” по bTV бившият финансов министър Владислав Горанов от ГЕРБ. Това ще стане на две стъпки - от 1 юли на 180 лева, и от 1 октомври - на 200 лева. Той заяви, че може отново да е финансов министър, но уточни, че все още не са водени конкретни разговори за министерски кресла.


По думите му за тази година това ще струва на бюджета под 100 млн. лева. За следващите години сумата расте и ще е под 300 млн. лв. за 2018 г.


„Ако се търсеше 100 процента удовлетворяване на претенциите на патриотите за политиката им, свързана с пенсиите, ангажиментите като ресурс щяха да бъдат такива, че други политики нямаше да могат да се реализират. В този смисъл коментарът беше - или правим това и не можем да реализираме други политики, или намираме балансирано решение и продължаваме по съвместната програма, която заедно ще съставим”, разкри Владислав Горанов.


Той заяви също, че може отново да е финансов министър в новия кабинет, но уточни, че все още не са водени конкретни разговори за министерски кресла.


„Има такава вероятност, но такъв разговор не е воден с мен. В началото си говорихме само за политики, все още не сме говорили за това къде точно ще участват Обединените патриоти и с какво представителство в изпълнителната власт. Такъв дебат не е воден и в ГЕРБ”, отбеляза той.


Във връзка с нарастването на минималната пенсия Горанов уточни, че са направени много изчисления с помощта на експерти от НОИ. „Видяхме какво струва една или друга мярка и се обединихме около определени цифрови параметри”, подчерта той.


„Не очаквайте като евентуален финансов министър да съм най-щастливият човек от това решение, но то е възможното решение”, заяви Горанов.


Според бившия финансов министър резерви може да се търсят при инвалидните пенсии, за част от които има подозрения, че са отпуснати незаконосъобразно. „Имаме основания да се съмняваме, тъй като броят на правоимащите е твърде голям”, заяви той.


В отговор на въпрос Горанов подчерта, че за него не е лоша идея да се подпишат отделни споразумения с всеки един от лидерите на партиите от коалиция „Обединени патриоти” – Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, но по думите му те едва ли ще се съгласят.


"Те предпочитат да се представят като монолитен субект, явил се на изборите като коалиция и участващ в разговорите с ГЕРБ като коалиция", допълни той.


Преговорите с „Обединени патриоти” окончателно ще приключат малко преди гласуването на поименния състав на правителството, което се очаква в началото на месец май, каза още бившият министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и