Свързани новини

11.04.2017 15:01

Съдът разреши арест за жената на Цветан Василев

Видян 1087 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският апелативен съд разреши ареста на жената на банкера Цветан Василев – Антоанета. Пред апелативните магистрати защитниците на банкершата оспорваха прокурорското постановление за задържане за 72 часа на Антоанета Василева. На първа инстанция гледането на жалбата е прекратено поради отсъствието и на Антоанета Василева, и на защитата й.


 Прокурори подведоха под отговорност банкерската съпруга в края на март за това, че закупила къща на брега на Женевското езеро за 20 млн. швейцарски франка. Според обвинението милионите били от мръсни сделки.


Разследването срещу Василева започна през 2014 г. Тогава тя и един от адвокатите ѝ Менко Менков казаха, че половината от 20-те млн. франка е от лични спестявания на Цветан Василев, за които той е плащал данъци. Другата част от парите била от кредит от швейцарска банка, изтеглен от Василева. Тъй като тя не е в България, обвинението срещу нея е задочно.


Ако се установи, че банкерската съпруга е в Сърбия при мъжа си, каквито подозрения има прокуратурата, тогава ще се изпрати искане за екстрадирането й в България.


Самият Цветан Василев пребивава в Сърбия от времето, когато срещу него беше повдигнато обвинение през лятото на 2014 г. У нас има обвинения за лидер на престъпна група и присвояване на над 2,2 млрд. лв. от КТБ. В Белград тече екстрадиционното му дело за предаване в България. Миналата седмица стана известно, че Апелативният съд в Белград за втори път е отменил решението, с което бе разрешена екстрадицията му. Освен това съдът нареди на Висшия съд, който е по-долната съдебна инстанция, да повтори процедурата за установяване на предпоставките за екстрадирането му.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тошко Йорданов

ГЕРБ оставиха ППДБ да си играят на юристи: Тошко Йорданов

 „Изборът на служебен премиер беше една ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!