Свързани новини

10.04.2017 09:38

Пентагонът’14: Сирия няма хим.оръжия

Видян 2336 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ударите на 23 стигнали до целта от 59 американски ракети Томахоук, пуснати по  сирийска военна база, са нанесли щети, които са отстранени само за ден. Въпреки това Файненшъл Таймс цитира руският премиер Медведев, според когото двете суперсили са опасно близо до „въоръжен конфликт”. Москва свика екстрено заседание на Съвета за сигурност, на която по адрес на Вашингтон прозвучаха много критики за неразрешената от висшия орган на ООН атака. На него бяха напомнени лъжливото размахване на бял прах от държавния секретар Пауъл, послужило за нападение срещу Ирак, което впоследствие се оказа базирано на недоказани обвинения, но не просто разцепи страната, а формира  Ислямска държава и произтичащите от това конфликти вече 14 години. Апропо, американското нападение послужи за кратко настъпление на джихадистите, бързо отблъснато от сирийската армия. Другите печеливши се оказаха производителите и търговците на оръжие, чиито акции рязко подскочиха на световните борси, показа ФТ.


Беше напомнен и фактът, че през 2014 г. Пентагонът – американското военно министерство, категорично обяви, че няма и повече няма да има химически оръжия на правителството в Сирия. Това стана, след като САЩ признаха резултатите от 2-годишно международно разследване след предишните си обвинения към режима на Асад за използването му. Световноизвестният прокурор на международния трибунал в Хага Карла дел Понте беше заявила още през 2013 г., че единственото доказано използване на химическо оръжие в Сирия е от страна на въоръжената ислямистка опозиция.


Немската телевизия ZDF също излъчи предаване, в което бе посочено, че последната химическа атака в Сирия, отнела живота на 58 души в Хан Шейкун е дело на „Нусра и турското разузнаване МИТ”.


На този фон руският външен министър Лавров недвусмислено заяви на своя американски колега и приятел Тилерсън, че на всички е ясно, че US атаката от петък е отдавна замислена и се базира на „недостатъчни и неубедителни аргументи”.


Първи канал на московската тв показа и „клането в Рачак”, послужило за старт на бомбардировките по Сърбия – в това число навръх Великден 1999 г. върху катедралата, голяма болница и телевизията в Белград, за което бе доказано, че сниманите „мирни жители” всъщност са преоблечени в цивилни дрехи трупове на бойци на ислямистките отряди, воюващи срещу сърбите. Един от оцелелите участници във военните джихадистки групировки преди дни направи атентата пред парламента в Лондон.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество.