Свързани новини

07.04.2017 11:11

Граждани на бунт пред сградата на КЕВР

Видян 2084 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Десетки граждани протестират пред сградата на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) срещу предложеното увеличение на цената на топлинната енергия за клиентите на „Топлофикация” София ЕАД, както и повишаването цената на водата с 18% от 1 април 2017г., предаде Фокус.  Сградата на Комисията е заградена, а достъпът до нея – ограничен. Протестиращите носят български знамена и плакати, на които пише „ТЕ ПОГРЕБАХА?..НЕ! НЕ! ВИЕ ПОГРЕБВАТЕ БЪЛГАРИЯ", „И...НЯМА ДА ВИ ПРОСТИМ!“. При протестиращите присъстват общински съветници в Столичен общински съвет от групата на БСП, както новоизбраният народен представител от "БСП за България" Александър Симов.


Няколко от членовете на КЕВР бяха посрещнати на влизане в сградата със скандирания „Оставка“ и „Душмани“. На закрито заседание днес се очаква КЕВР да вземе окончателно решение за изменение на цените на топлинната и електрическа енергия.


Протестиращите блокираха движението по бул. Дондуков, съобщи Дир.бг.


До затварянето на движението и в двете посоки се стигна, след като един от протестиращите легна на трамвайните релси, препречи движението на трамвай 22, а останалите граждани, изразяващи недоволството си, го последваха.


Те скандират името на държавния глава Румен Радев и го призовават за намеса в разрешаването на проблема.


Протестиращите скандират "Оставка" и пускат патриотични песни. Повечето са пенсионери.


Двама от протестиращите пред сградата на КЕВР се опитаха да влязат в сградата на Комисията. Те успяха да преминат металните заграждения и се насочиха към входа на сградата, където в момента се провежда закрито заседание на КЕВР, но опитът им бе предотвратен от полицията.


Със съдействието на органите на реда през блокадата на протестиращите успяха да преминат трамваи 20 и 22, блокиран остана трамвай 23.


Движението през бул. „Княз Александър Дондуков“ бе затворено.


Временно се променя маршрутът на трамвайни линии във връзка с протеста пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране на бул. “Дондуков“ в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Трамваите по посочените линии ще се движат до паметника на Васил Левски. Ще бъде осигурени допълнителни автобуси за придвижване на гражданите от ул.„Възкресение“ до Централни хали.


На закрито заседание КЕВР се очаква да приеме окончателно решение за повишаване на цените на парното и на тока.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион