Свързани новини

07.04.2017 09:37

Атаката на САЩ в Сирия е агресия под измислен предлог, заяви Путин

Видян 2422 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Атаката на САЩ в Сирия представлява агресия и нанася вреда както на руско-американските отношения, така и на общата борба с тероризма, при това под измислен предлог, смята Владимир Путин. Позицията на президента на Русия изрази тази сутрин неговият прессекретар Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

 Песков подчерта, че "сирийската армия не разполага със запаси химическо оръжие". Според говорителя на руското военно министерство ген. Коношенков сирийската армия е ударили във вторник депо с отровни вещества на „демократичната опозиция” в Хан Шейкун. Там са се произвеждали отровен газ и други забранени от международните конвенции бойни средства, като са използвани са срещу армията и мирното население в Алепо, а сега се изнасят за Мосул.

"Фактът, че са унищожени всички запаси от химическо оръжие във въоръжените сили на Сирия беше фиксиран и потвърден от Организацията за забрана на химическото оръжие към ООН", припомни Песков.

"При това, по мнението на Путин пълното пренебрегване на факта, че терористите използват химическо оръжие само съществено усложнява ситуацията - заяви президентският прессекретар. - Путин вижда в ударите по Сирия от страна на САЩ опит да се отвлече вниманието на световната общност от многобройните жертви сред мирното население в Ирак".

"Тази крачка на Вашингтон нанася съществена вреда на руско-американските отношения, които бездруго се намират в плачевно състояние", подчерта Песков.


Русия също така прекратява действието на меморандума за предотвратяване на инциденти и гарантиране на сигурността на полетите в хода на операцията в Сирия, който бе сключен със САЩ.


9 цивилни, включително 4 деца, са убити при американския ракетен удар, съобщи Сирийската арабска информационна агенция.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби