Свързани новини

06.04.2017 17:04

СОС отхвърли референдума за застрояването в Младост

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният общински съвет (СОС) отхвърли референдума за застрояването в район Младост. След близо два часа дебати, 39 общински съветници гласуваха против искането на гражданите, 10 бяха за, а трима се въздържаха. Точка 18 от дневния ред на СОС отне най-много време на общинарите, които бурно обсъждаха, а накрая гласуваха и няколко варианта за референдума. След като стана ясно, че подписката, събрана от инициативния комитет, не е валидна, а и юристите отхвърлят въпросите от референдума като нерелеватни, бе предложено да остане само един от въпросите или всичките да бъдат редактирани. И това не бе прието и така градският парламент отхвърлиха идеята да се организира от местната власт референдум, който да зададе законосъобразно въпросите и съответно мнението на хората да бъде чуто.



Кметът на столицата Йорданка Фандъкова заяви, че не трябва да се строи в зелени площи, в детски площадки и междублокови пространства. Тя настоя за законодателни промени.



Референдум в Младост рано или късно ще има, заяви след заседанието районният кмет Десислава Иванчева и допълни, че вече са започнали работа по организацията на ново допитване.



Междувременно, дебатите в залата бяха съпроводени протест и контрапротест пред общината. Пред сградата на Московска 33 имаше както хора, подкрепящи референдум и настояващи за забрана на строителството, така и жители, които искат районът им да продължи да се развива.  




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог