Свързани новини

06.04.2017 14:47

Красна поляна пак на бунт срещу циганите

Видян 1142 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Пореден протест срещу циганите и бавното решаване на казуса с т. нар. Виетнамски общежития ще се проведе в 19.00 часа в квартал Красна поляна.  Протестиращите ще блокират ключовото кръстовище на булевард  Никола Мушанов и улица Добротич.



  Жителите на района твърдят, че са подложени на постоянен тормоз от обитателите на циганското гето и настояват за неговото премахване. Недоволните са категорични, че не искат повече да се съобразяват с престъпленията и мръсотията около домовете си. Те твърдят, че въпреки обещанията, държавата не предприемала никакви мерки. Те не желаят Виетнамските общежития да съществуват повече и искат циганите да бъдат разселени по различни места.


  19’ припомня, че в началото на февруари Столичната община разруши една сграда от комплекса, след като проверка установи, че тя е опасна и не подлежи на ремонт. Последва протест от страна на циганите, които са заселили тези сгради, но след него кметът на община Красна поляна Иван Чакъров обясни, че ще бъдат разрушени всички блокове.


   Жителите на квартала все още са недоволни, защото от 2009 г. има предписание блоковете да бъдат съборени, защото са опасни. На тяхно място трябва да бъде построен социален център. Досега обаче са премахнати само три от 12-те сгради. Затова хората са категорични, че няма да спрат с протестите. Готови са на гражданско неподчинение и да блокират целия квартал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата