Свързани новини

06.04.2017 14:04

Ревизират бюджета на Кристалина в ЕС, бил „шизофреничен”

Видян 3276 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    След като немски евродепутат разкри схемата Кристалина за Сорос, по която от евробюджета, за който отговаряше българският комисар от ГЕРБ годишно са подарявани 720 млн. евро на 20 НПО на милиардера за насърчаване на мигрантския поток към ЕС,  сега представителка на другата най-силна държава в Съюза и също на управляващата й партия – Изабел Томас от Франция, направи на пух и прах некадърността на изгонената. Като член на Бюджетната комисия в Европарламента тя обясни гласуваната в сряда актуализация на финансовата рамка на Общността за 2014-2020, зададена от Кристалина. Безпощадното определение на евродепутатите в ресорния орган за резултата от работата на Георгиева е „шизофрения”, цитира влиятелното брюкселско издание EurActiv.



  „Ревизията на многогодишната финансова рамка ще позволи на европейския бюджет да диша, но може отново да е недостатъчна, за да го нормализира”, обяснява пред френската редакция на сайта Томас. Тя добави, че ЕП си е гарантирал онова, което поиска от Георгиева, а тя остана глуха – мерки срещу младежката безработица, подсилване на т.нар. Младежка гаранция (2 предложения на лидера на ПЕС Станишев), гъвкав бюджет, изследване на собствените ресурси за освобождаване на някои фондове. Вместо това, Георгиева наложи хем икономии, хем остави огромни дупки в бюджета за десетки милиарди евро. „Сега се връщаме обратно към онова, което трябваше да е направено”, коментира Томас. „С ревизията намерихме 6 млрд.евро, които ще пренасочим към най-социално чувствителните програми, които изброих – например нови 700 млн. за Младежката гаранция, което е шанс за стартиращи предприемачи, за преквалификация на безработни и т.н. Каквото не се изхарчи, ще се върне в бюджетите на държавите – членки”, обясни още тя.



  За първи път в историята (60 г.) бюджетът на ЕС се актуализира насред програмния период и мандата на Еврокомисията – правителството на Съюза. И е още 1 доказателство, че Георгиева е изгонена или е била принудена да напусне, за да може немец да въдвори ред в сметките на Общността.
Изведени са и 3 приоритета до 2020: сигурност, младежка безработица, миграция.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.