Свързани новини

06.04.2017 13:44

Политико: Брюксел търпи поведението на България заради ЕНП

Видян 1073 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия толерира поведението на България и липсата на български еврокомисар, за да остане правителството в София вярно на Европейската народна партия (ЕНП). Този извод прави Райън Хийт в брюкселското издание на "Политико“.


Според него ЕНП губи захвата си в Европейския съвет, тъй като само две от 15-те най-големи европейски държави в ЕС са управлявани от правителства начело с членове на ЕНП. Освен това правителството на Унгария е почти постоянно "трън в петата на институциите на ЕС". Поради това българското правителство е единственото в Централна и Източна Европа, лоялно към ЕНП.


 "Това илюстрира причината за толерантността на Комисията по отношение на празния стол на България на масата на Комисията", заключава Хийт. Той отбелязва, че Жан-Клод Юнкер никога не е имал близки отношения с по-новите страни членки на ЕС. Така че групата на ЕНП не може да си позволи да загуби България.


 Хийт цитира неназован източник на изданието от Еврокомисията, че това била причината Юнкер и шефът на администрацията в кабинета му Мартин Селмайр да позволят на България да напусне поста си в комисията, който стои празен вече три месеца след оттеглянето на Кристалина Георгиева.


"При нормални обстоятелства България не би получила подкрепа за подобни действия: тя е малка страна, създаваща проблеми, а когато Георгиева напусна, се появиха слухове за нейни лични несъгласия с Юнкер и Селмайр." Заключението на Хийт е, че когато "България получи приличен нов ресор в Комисията, и Бойко Борисов бъде разцелуван отново от Юнкер, ще разберете защо".


Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови