06.04.2017 11:41

Хампарцумян стана банкер №1 на ЦИЕ

Видян 1749 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор (CEO) на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян е обявен за CEO на годината за региона на Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и Общността на независимите държави (ОНД) в годишните Европейски банкови награди на международното финансово издание EMEA Finance.


Според списанието, наградата CEO на годината  се връчва на мениджърите, които демонстрират устойчиво лидерство и отлични постижения в банковия сектор. Според EMEA Finance, за да отговаря на условията да получи наградата, главният изпълнителен директор трябва година след година да е допринасял за растежа и иновациите в институцията, която той или тя ръководи. Наред с това CEO на годината е човек, който вдъхновява хората, като ги ръководи така, че да бъдат най-добрите на пазара. “Левон Хампарцумян със сигурност отговаря на всички тези критерии. Горди сме да го отличим като Главен изпълнителен директор на годината в Европейските банкови награди за 2016 г. ”, каза Кристофър Мур, издател и CEO на EMEA Finance.


“Считам себе си за primus inter pares (от лат. - пръв сред равни) и съм щастлив,  че съм част от страхотен отбор в УниКредит Булбанк“, коментира Левон Хампарцумян новината за наградата.


Под негово ръководство УниКредит Булбанк получи над 20 награди за Най-добра банка в България от различни медии и професионални организации и множество други награди в областта на бизнеса, растежа, иновациите и социалната отговорност.


УниКредит Булбанк е банка №1 в България по активи, капитал, клиентски депозити и кредити, приходи и нетна печалба към края на 2016. Като част от водещата европейска банкова група УниКредит, банката инвестира непрекъснато в иновациите и в хората, които са отдадени на идеята да направят банкирането по-бързо, по-лесно достъпно и удобно. Като основен участник в стопанската дейност на България, УниКредит Булбанк отчита ролята си за развитието и подкрепата на хората и местните общности.  


За Левон Хампарцумян


Левон Хампарцумян е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк от 2001 г. Той е член на Управителния съвет на БОРИКА. Член е на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България, като в периода април 2005 – април 2008 г. и април 2011 - април 2015 г.  е и негов председател.  Член е на борда на Българския форум на бизнес лидерите и на Управителния съвет на Института за пазарна икономикa.


От 2015 г. е председател на Обществения съвет на TELUS International, а от 2017 г. е член на Почетния тръст на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“.  В периода 2008 – 2012 г. е председател на Настоятелството на СУ „Свети Климент Охридски“.


Левон Хампарцумян е носител на Ордена на звездата на италианската солидарност (Ordine della Stalla della Solidarietà Italiana) и получава титлата Комендаторе от Президента на Република Италия Джорджо Наполитано през 2008 г. През 2015 г. главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк е удостоен с Голям сребърен почетен знак за заслуги за Република Австрия. Сред наградите му са и награда от фондация "Атанас Буров" за банково управление, Мениджър на годината от списание Мениджър и други.


Левон Хампарцумян е дипломиран инженер-химик и професионалният му опит е свързан с ръководни позиции в PriceWaterHouse Coopers и Earnst&Young. В периода 1999 г. – 2001 г. той е бил последователно заместник-министър на икономиката и изпълнителен директор на Агенцията за приватизация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец