Свързани новини

05.04.2017 15:57

Тръгва хайка за стари яйца по магазините

Видян 1286 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) започна хайка за стари яйца, нелегални продажби на месо и други традиционни храни за наближаващите празници - Великден и Гергьовден. Проверките ще бъдат фокусирани върху производството и търговията на традиционно предлаганите храни за празничната трапеза като агнешко месо, козунаци, яйца, пресни зеленчуци и дори боите за украса.


Ще бъдат инспектирани и цехове за производство на храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и магазини за търговия на дребно с храни, пазари и тържища, както и кетъринг фирмите и предлагащите услугата ол инклузив.


При инспекциите в производствените обекти ще бъде следено за произхода, сроковете на годност и условията на съхранение на използваните суровини и храни, правилното етикетиране, придружаващите документи и наличие на необходимата информация за спазване на изискванията за предлаганите храни.


Правилното съхранение на храните, спазването на сроковете за годност, наличие на здравна маркировка на трупното месо, правилното етикетиране и маркиране на яйца (включително недопускане на яйца от клас B - предназначени само за преработка), както и за наличие на документи за произход и безопасност, ще бъдат акценти на проверките в търговската мрежа.


От БАБХ информират, че ще бъдат извършвани проверки и по сигнали за нередности, които потребителите ще могат да подават онлайн или да използват за това горещия телефон 0700 122 99.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец