Свързани новини

04.04.2017 14:04

КЕВР отложи поскъпването на топлото за 7 април

Видян 1614 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След бурни протести пред сградата на КЕВР, комисията бе принудена да отложи вземането на решение за поредно шоково поскъпване на топлинната енергия.


Журналистът Велизар Енчев, бивш дипломат, депутат и лидер на партия Българска пролет озаглави своята остра позиция по повод каскадното увеличение на цените на вода, ток, парно, гориво, които неминуемо ще повлекат след себе си прогресивно поскъпване на всички останали стоки и храни. Ето какво написа той:


„Протестиращи срещу новите убийствени цени на природния газ, тока, водата и парното се срещнаха с шефа на КЕВР Иван Иванов и отново се убедиха, че България не е пълноправен член на ЕС, а колониална държава.


Ето какво научихме от срещата ни с Иван Иванов - председател на КЕВР. Той информира водената от мен делегация на протестиращи, че причините за новите високи цени на тока са тези:


Първо, в последните дни на 2016 г. делегация на българското правителство (с премиер в оставка Б.Борисов) се среща в Брюксел с представители на двете американски компании - собственици на ТЕЦ 1 ТЕЦ 3 в Гълъбово. Срещата е под егидата на Европейската комисия, която още преди година устно е обявила договора на Иван Костов от 2001 г. с двете щатски компании за "неправомерна държавна помощ".


За тази среща не се знае нищо в България. Защото нашата делегация не е постигнала нищо. А е можела да направи много след като ЕК е декларирала (но не писмено), че договорът подлежи на ревизия, защото е "неправомерна държавна помощ" за двете чужди компании.


По същество това е държавна измяна - на тъмно се водят преговори, за да се изгубят. Тъй като нашите управници се страхуват, че ако послушат Брюксел и ревизират договорите с янките, ще им спретнат софийски Майдан.


Второ, попитах Иван Иванов проваленият проект Български поток и вече реализиращият се прoект Турски поток ли са виновни за новите жестоки цени на природния газ. Отговорът му бе утвърдителен. Преди това обаче се застрахова, че нашите цени са обвързани с цените на енергоносителите на световните пазари.


С две думи - ако сами не бяхме провалили Южен поток, сега нямаше да вдигаме до небесата цената на природния газ.


Трето, по време на разговорите стана ясно, че ако искаме ниски цени на тока, първата работа на новия парламент е да отмени правителствено решение от времето на кабинета Борисов 1. Според това постановление държавата изкупува 100 процента от електроенергията на ВЕИ-та - тоест от частните централи, произвеждащи ел.енергия от слънцето, въздуха и водата.


Това е България - управлявана от продажни колониални чиновници и обитавана от един покорен народ, готов да преглътне всяка гавра с правата му”.


КЕВР изпълнява политически поръчки и обслужва ГЕРБ”, бе категорична лидерът на БСП Корнелия Нинова. Като доказателство за думите си Нинова припомни, че през декември 2016 г., когато е поискано увеличение на цената на природния газ с 18%, регулаторът я е намалил с 3%.


 


Това бе предизборно и е в услуга на една политическа партия, бе категорична тя.


Паралелно шефът на КЕВР Иван Иванов разпространи позиция, в която се казва, че видите ли потребителите нямало да усетят много драстично посевместното шоково поскъпване, особено това на тока. Което си е жив цинизъм на фона на мизерията и бедността в държавата ни. Под натиска на десетки протестиращи вчера обаче той отложи поредната ценова секира за народа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева