Свързани новини

04.04.2017 12:27

Продължава гладната стачка на миньорите от мангановата мина Оброчище

Видян 1512 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Втори ден продължава гладната стачка на миньорите от мангановата мина "Оброчище", предаде БНР. 20 от тях са останали в подземните галерии. Отказват да ги напуснат, докато не бъде подписан Колективният трудов договор, в който да бъдат записани постигнатите преди десет дни споразумения между протестиращите и ръководството на концесионера "Евроманган".


Всички работници в мината в Оброчище отново стачкуват, тъй като до края на месец март не са им били изплатени нито заплатите, нито ваучерите за храна, според обещанията на ръководството при предишните им протести. По думите на стачкуващите срещу тях са започнали и опити за репресии.


При уверението на работодателя, че няма да има репресии спрямо протестиращите, на колегите, които са на квартира, им е било отказано да им се плаща квартирата. Исканията на колегите са, да седнем на масата, да сключим колективният трудов договор и да слизаме да работим, казаха миньори пред кореспондента на БНР.


Междувременно от Изпълнителната агенция „Главна инспекция по труда“ информират, че е подадена жалба до прокуратурата срещу представляващия дружеството „Евроманган“-АД заради системния отказ от съдействие на контролните органи.


Вчера екип на Инспекцията по труда е бил в мината, за да проследи дали се изпълняват процедурите за безопасност в подземните галерии. Инспекторите обаче не са успели да се срещнат с никого от ръководството на мината.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв