03.04.2017 16:31

Пчелите вече си имат музей

Видян 1307 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първият Музей на пчелата в София бе открит в присъствието на кмета на Столичната общината Йорданка Фандъкова и евродепутата Мария Габриел. Уникалното съоръжение се намира на метростанция Г. М. Димитров в близост до Музейко. Във вътрешността на музея има стъклен кошер, който дава възможност на посетителите съвсем отблизо да наблюдават живота на пчелите и да се запознаят с богатия информационен и снимков материал.


Евродепутатът Мария Габриел, която стартира през март националната училищна кампания Медена закуска, подчерта огромната роля на пчелите за запазване на баланса в природата.


Радвам се, че София задава тенденция за грижа за пчелите в градски условия, каза тя и допълни, че този музей има много важна образователна функция, защото именно информираността, че от пчелите зависи производството на храни ще привлече още съмишленици към опазването на този вид насекоми. Благодарение на тях гарантираме собственото си оцеляване, категорична е Мария Габриел.


Фандъкова заяви амбицията София да продължи да се развива като зелен град и Музеят на пчелата е едно от доказателствата за това. Освен че на това място жителите и гостите на столицата могат да се запознаят с живота на пчелите, този музей означава и по-чиста околна среда, запазване на биоразнообразието в големия град, което е важна задача за нас, заяви кметът.


19’ припомня, че Музеят на пчелата е част от кампания за опазване на пчелите и повишаване на информираността за тяхното значение за оцеляването на хората. Той ще работи всеки ден от 16:30 до 19:00 ч.


Реализирането на проекта стана възможно с предоставянето на терена безвъзмездно от Столичната община.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева