Свързани новини

03.04.2017 09:56

Асад освободи 40-хил. християнски град, Тръмп го прие

Видян 1534 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

40-хиляден християнски град в провинция Хама беше освободен от войските на сирийското правителство и руските части. Напомняме, че в страната се изповядва православието, а първите жертви на „Арабската пролет” бяха именно свещениците, храмовете и манастирите в Маалула и други населени места с вярващи в Исус.



На този фон още по-силно прозвучаха думите на новия американски президент Доналд Тръмп, предадени от говорителя на Белия дом. В изявление, обръщащо наопаки повече от 6 години антиАсадовска политика, Вашингтон е категоричен: „Нашият враг не е сирийският президент. Асад е даденост. Съединените щати се борят срещу световния тероризъм и тяхната цел е да победят Ислямска държава”.
И докато в освободения от контрола на джихадистите Алепо – най-големия град в страната, през уикенда имаше съботник по стара руска традиция, при който населението чистеше и боядисваше наоколо и дори садеше маслини – прекрасното дърво, символ на мира и дълголетието, в новото съсредоточие на битката срещу ИД – Мосул, продължава скриваната от световната публика хуманитарна катастрофа. Поне 400 000 души са заложници на терористите. Хората са лишени от храна, вода, лекарства и медицинска помощ,  да не говорим за образование или съобщения, но нито американската, нито иракската армия, а още по-малко идилци и осигуряват възможност за напускане на града, както направиха в Алепо руснаците и сирийците.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион