Свързани новини

03.04.2017 09:23

Срам! ГЕРБ срещу 1,6 млн. пенсионери

Видян 3750 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки предизборните си обещания, партията на Борисов не ще да вдига пенсиите. От името на ГЕРБ бившият и очакващ да бъде бъдещ министър на финансите Владислав Горанов е изразил това категорично становище по време на първите преговори за съставяне на нов кабинет, проведени с Патриотите. 19’ научи това от изключително възмутен източник в тесния кръг на консултациите. Именно това явно е породило и не доброто настроение на националистите на излизане от централата на ГЕРБ, което бе отбелязано от медиите. Напомняме, че победилата на изборите партия отказа това на Патриотите и така пропадна уж договореното им правителство в рамките на стария парламент. След това ГЕРБ включи обещанието най-ниската пенсия да бъде 300 лева в предизборната си кампания за предсрочния парламентарен вот на 26 март. От него мина само седмица.



Неясна е съдбата и на увеличенията на учителските заплати. Известно е, че чак сега се изплатиха от служебното правителство обещаните от Борисов преди президентския вот миналата есен 10% вдигане на възнагражденията, които всъщност са 8 на сто и то само в големите и богатите училища. Не е ясно как ще бъде платено ново увеличение от 20% - част от обещаните от ГЕРБ общо 100% повишение до 2021 г. Отделен въпрос е, че рязко набъбване на учителските заплати ще доведе до подобни претенции от всички големи гилдии на държавна ясла: лекари, полицаи, социални работници, общински и други чиновници, а особено на научните работници, тъй като и сега 1 професор взема по-малко от учител, което освен несправедливо и възмутително, е изключително нелогично. Спирала на вдигане на заплатите пък ще доведе до инфлация.



Апропо, тя вече налице. След като 2 години задържаше цените, още веднага след изборите КЕВР вдигна рязко с двуцифрени проценти цените на парното, топлата и студената вода, а на тока – с 1%.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей