Свързани новини

29.03.2017 16:37

СОС: Няма да има референдум в Младост

Видян 1430 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика и Постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет (СОС) отказаха произвеждане на местен референдум за застрояването в район Младост.  Според мотивите на комисиите поставените два въпроса в предложението на ИК За зелен Младост за произвеждане на местен референдум за налагане на мораторуим на строителството  и за промяна на устройствените планове са незаконосъобразни. Комисиите посочват, че изменение в устройствените планове не е от компетентностите на органите за местно самоуправление, а в тези на Министерския съвет.


Искове за около 15 млн. лв. ще има към Столичната община, ако се наложи мораториум на строителството, каза главният архитект арх. Здравко Здравков.


Съветникът Стефан Марков от РБ пък допълни, че ще бъдат необходими 320 млн.лв., за да се обезщетят исковете на хората и попита откъде ще дойдат тези средства. Той попита дали кметът на район Младост Десислава Иванчева ще вдигне данъците, за да се набавят тези средства.


В Младост застрояването е 23%, в район Дружба – 18%, в центъра на София– 45%, а в центъра на Париж - 66%, каза арх. Здравков и попита тогава за какво презастрояване говорим. Той призова да се намерят конкретните проблеми в подробните устройствени планове и да се работи по тях.


Кметът на Младост Десислава Иванчева поиска възможност да бъдат сравнени електронния и хартиения вариант на подписката за свикване на референдум, за да бъдат отстранени грешки в нея. Според проверката на ГРАО валидните подписи са 8 822 и допитването не е задължително.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да усетите потребност за размисъл върху вашите дългосрочни цели

Днес може да усетите потребност за размисъл върху