Свързани новини

28.03.2017 13:44

В. Симеонов: Борисов 3 няма да има

Видян 4411 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държа на думите си, казани на 16 ноември, че трети път премиер Борисов няма да има”, отсече съпредседателят на Обединени патриоти – третата политическа сила в новия български парламент, Валери Симеонов пред собствената си телевизия СКАТ. Той съзря в думите на Корнелия Нинова от изборната нощ: „Покана за правителство от ГЕРБ няма да бъде приета от БСП”, „отворена вратичка”, че опит на Патриотите да съставят правителство може да доведе до Голяма коалиция с техния мандат – нещо, което още в неделя прогнозира 19 минути. „Президентът ще ни даде третия мандат за съставяне на кабинет, ако ГЕРБ и БСП се провалят”, категоричен е Симеонов. „Няма да го даде на ДПС или на оня с аптеките, я”, в характерния си стил допълни лидерът на НФСБ.


Факт е, че Патриотите бяха готови да реализират мандат и при рулетката на миналия парламент, а Бойко Борисов им обеща подкрепа, която часове по-късно изненадващо оттегли. Така мандатът бе даден на Реформаторите и те не успяха да спасят старото мнозинство, та се стигна до изборите на 26 март. Тогава Борисов беше поставил като условие министри при Патриотите да останат неговите трима фаворити: Горанов на финансите, Павлова на строителството и Московски на транспорта, довери пред 19’ източник от преговорите. Условието е било прието, но незнайно защо Борисов провали уговорката. По този начин проигра в доста голяма степен доверието на ОП.


Симеонов постави категоричните условия, които трябва да бъдат изпълнени от коалиция: поправяне на скандалното постановление на Борисов 2 №208 за заселване на мигранти у нас, „няма как да стане” мажоритарен вот, 300 лв. минимална пенсия и всички други индексирани нагоре. Първите две обаче са в противовес с позицията на ГЕРБ, а ББ заяви в изборната нощ, че такива големи компромиси като при миналата коалиция няма да търпи.


Апропо, Борисов и цялата му партия мълчат от неделя и най-вероятно до връщането му от Малта в четвъртък вечер едва ли ще промълвят какво мислят да правят, след като обявиха, че „ГЕРБ е длъжен да направи правителство”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни