Свързани новини

27.03.2017 15:09

Бойко рапортува на Меркел в Малта утре

Видян 2336 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов ще отчетете четвъртата си победа на парламентарни избори и патовата ситуация за съставяне на непопулярно правителство на срещата на ЕНП в Малта. Утре лидерите на десните партии от цяла Европа се събират на малкия остров, за да обсъждат бъдещето на Съюза след неговата 60-годишнина.



Борисов се похвали и завърши на висока нота първото си следизборно изказване точно с приноса си към триумфа на ЕНП, а пръв му изръкопляска Цветан Цветанов. Фрау Меркел и другите „началници”, пред които ще рапортува от днес до четвъртък обаче ще го питат поради какви причини за трети пореден път се настоява за Голяма коалиция на ГЕРБ с БСП по моделите на Германия и Австрия и тя отново не е възможна.



Вместо това, изборът е между корумпираната, но коалиционна за ЕНП по линия на АЛДЕ етническа партия ДПС. Или пък обратната крайност – националистите, които лично шефът на ЕНП Жозеф Доул отхвърли като коалиционен партньор в предишното правителство на Борисов.



Изборът е още по-сложен на фона на излъчването на бъдещ еврокомисар и минаването на кандидатурата му през Европарламента. Ако пък това не стане, не само скандалът ще надмине в пъти предишния подобен случай с номинация на ГЕРБ – Румяна Желева, но ще бъде по-тежък репутационно от Казуса с Ирина Бокова за ООН, довел до отстраняването на предишния излъчен от Генералската партия комисар Кристалина Георгиева. При посочването и на двете, ГЕРБ разполагаше с 500 000 гласа или 30% по-голям електорат, отколкото на последните избори в неделя. А неминаването на негова кандидатура след две провалени комисарки, ще доведе до загуба на стотици хиляди гласове в българия наред с международната излагация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби