Свързани новини

23.03.2017 10:37

Арестуваха 7 души след атаката пред британския парламент

Видян 1121 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Седем души са арестувани след терористичната атака пред британския парламент от сряда вечер, предава Фокус. Полицията уточни, че арестите са извършени в столицата Лондон и в Бирмингам в рамките на спецоперации.

Четири са жертвите, сред тях е и застреляният от полицията нападател. Това съобщи началникът на антитерористичните сили на лондонската полиция Марк Роули. Това са полицаят Кийт Палмър, жена на около 45 години, чието име е Айша Фрейд, която е работила наблизо в Лондонския колеж, нападателят и мъж на около 50, чиято самоличност не бе обявена. 29 души остават в болница, като състоянието на седем от ранените е критично, предаде БНР.


Роули потвърди информацията за полицейския обиск в апартамент в Бирмингам. Разследващите смятат, че от там е наета колата, марка "Хюндай", с която нападателят прегази десетки хора на моста "Уестминстър". Колата е наета от клон на компанията "Ентърпрайс" миналия четвъртък.

Полицаи и детективи работиха през цялата нощ и за това време претърсиха шест адреса и извършиха седем ареста. Операциите в Бирмингам и други части на страната продължават.


Засега властите смятат, че нападателят е действал сам и е бил "вдъхновен от международния тероризъм", но отказват да съобщят самоличността докато тече разследването. Полицията няма данни за други заплахи за обществената сигурност, подчерта Роули.

Станцията на метрото „Уестминстър“ продължава да е затворена, както и самият мост и района около парламента. Британските власти съобщиха, че разглеждат "случилото се при Уестминстър като терористичен акт до доказване на противното". 

В 11.30 българско време Лондон почете с едноминутно мълчание жертвите на терористичното нападение. Парламентът поднови работата си, като премиерът Тереза Мей ще направи изявление в Камарата на общините. 

Британското правителство обяви, че няма да увеличи нивото на антитерористична тревога. То ще остане "сериозно", което е втората най-висока от общо пет степени, както и през последните повече от две години. В идните няколко дни обаче по улиците на британските градове ще бъдат изкарани допълнителни въоръжени полицаи. Властите посъветваха пътуващите тази сутрин да избягват района на Уестминстър, тъй като той ще остане блокиран.

Пострадалите при нападението са 40 души, сред тях има трима полицаи и трима френски ученици. Много от ранените са в тежко състояние. Няма информация сред тях да има български граждани, съобщи за "Хоризонт" посланикът ни в Лондон Константин Димитров. Посолството ни е в контакт с болниците в района, и с полицията, каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец