22.03.2017 17:28

Проф. Георги Михайлов: Здравеопазването не може да бъде бизнес

Видян 1188 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Здравеопазването не може да бъде бизнес, заяви проф. Георги Михайлов по време на кръглата маса на тема Здравеопазване, която организира заедно с лидера на БСП София Калоян Паргов.



Около 80 души, професори, представители на различните браншови и пациентски организации, както и на фармацевтичните компании се събраха, за да дискутират теми от програмата на БСП за България в сферата на здравеопазването.
Проф. Михайлов е кандидат за народен представител от гражданската квота в 23 МИР. На кръглата маса присъстваха и други кандидати за депутати от листите на БСП за България.



Много съм доволен от разговора, който проведохме, защото обсъдихме доста въпроси и чухме различни идеи, коментира проф. Михайлов.  



Нека обаче да бъдем внимателни в оценките, призова той и допълни, че Коалиция БСП за България ще търси възможност за консенсус - първо професионален, а след това и обществен, за решаването на проблемите в здравеопазването. Проф. Михайлов е категоричен, че те са изключително сложни и е задължително да бъде намерено медицинско, икономическо и юридическо решение.
Кандидатът за народен представител от гражданската квота в 23 МИР е категоричен, че е абсолютно невъзможно държавата да няма основна роля в българското здравеопазване.



„Държвата винаги ще има роля в здравеопазването. Здравеопазването не може да бъде бизнес. Здравеопазването е особен вид дейност, която е свързана със социалната защита на гражданите на една държава. И точно в този смисъл една държава никога не може да загуби ролята си в здравеопазването", каза той.



Лидерът на БСП София Калоян Паргов заяви, че е наложително в българското здравеопазване да бъдат направени радикални промени, защото мнението на средностатистическия българин за здравеопазването у нас е отчайващо и кризата на обществено доверие в българското здравеопазване е огромна. Паргов посочи огромния проблем и с демографската криза. „И това е една от ключовите теми, на която трябва да е подчинена всяка политика на държавно равнище оттук-нататък. Затова и целите, които си поставяме в нашата предизборна платформа не засягат само един мандат на управление. Тези цели и приоритети са дългосрочни и по тях България повече от всякога днес има нужда от консенсус", каза още той.











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а