Свързани новини

22.03.2017 11:23

ДАНС изгони от България още двама турски граждани

Видян 1195 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС) съобщи, че е наложила експулсиране на един турски гражданин, а друг е обявен за нежелан в България.


След като миналата седмица други трима турци бяха изгонени от страната заради заплаха за националната сигурност, бройката нараства до петима. Това се случва само дни преди изборите и на фона на създалото се напрежение заради намеса във вътрешните ни работи от страна на Турция.


На 21 март, със заповед на председателя на ДАНС, са наложени принудителни административни мерки експулсиране, отнемане на правото на пребиваване и забрана за влизане в Република България за срок от 5 години на турски гражданин, извършвал дейности, създаващи антибългарски нагласи в райони със смесено население в страната и застрашаващи единството на българската нация.


Лицето е пребивавало на територията на България от няколко години със статут на продължително пребиваващ като служител на турска държавна институция.


Друг турски гражданин, на основание член 21а от Закона за чужденците в България е включен в информационния масив на нежеланите в страната чужденци, тъй като представлява заплаха за националната сигурност на страната.


Според събраните от органите на ДАНС данни, по време на пребиваването си на територията на България лицето е правило опити за придобиване на информация, представляваща държавна тайна според националното законодателство. Придобити са и данни за негови действия, насочени срещу единството на нацията и опити за оказване на въздействие върху български институции в полза на чужд държавен интерес.


По неофициална информация на 24rodopi.com единият е имам от Турция, а другият - преподавател по религия у нас, който изпълнявал по-специални функции в страната ни.


Както вече стана ясно, един от изгонените миналата седмица пък е главният секретар на валийството в Одри Ибрахим Таранджъ. След молитва в Томбул джамия в Шумен, той е бил съпроводен до полицията, а после до границата.


24 часа съобщи, че другите двама са депутатът от партията на Реджеп Ердоган - Азиз Бабушчи - смятан за неформален лидер на ДОСТ, и служителят в турското посолство у нас - д-р Улви Ата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за