Свързани новини

21.03.2017 14:25

Веселин Марешки: Хората усещат успеха или провала на едно управление по джоба си

Видян 1572 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Г-н Марешки, появиха се някакви информации за проблем с регистрацията на ВОЛЯ. Каква е истината?



Това са поредните фалшиви новини за мен, които се тиражират през цялата кампания. Явно конкурентите ми не могат да измислят нищо съществено, нито да оборят програмата ни, няма какво да кажат и за направеното от нас до сега за хората, защото то се вижда и те го оценяват. По повод този казус: Т.нар. „проблем” е абсолютно измислен, защото няма забрана за членуване в две партии, нито има забрана един човек да е председател на две партии. Има забрана едно лице да е учредител на партия, след като вече е член на друга. А аз не съм . Така че „проблем” няма! Затова съм категоричен, че тези, които разпространяват фалшиви новини, трябва да носят наказателна отговорност. Дават се милиони за такива черни пиар кампании. Представете си само колко животоспасяващи операции могат да се направят с тези пари, ако поръчителите бяха почтени хора и се занимаваха с нещо полезно за народа, а не с клевети!



Каква оценка бихте дали на изминалата кампания?



Това беше кампания без реален лидерски дебат, за съжаление. Нямаше и визионерство. Участвах в десетки предавания, пътувах из цялата страна и никъде не срещнах лидерите на статуквото. Каних ги на дебат, скриха се. Ако не беше ВОЛЯ, тази кампания щеше да премине като всички досега- празни обещания за пореден път, липсващи лидери, разправии между еднаквите –ДОСТ-ДПС, т.нар.патриоти помежду си, реформаторите и те, БСП-ГЕРБ. Само ВОЛЯ е различната, анти-системната партия на тези избори. Ние сме явлението на тези избори - почтени, професионалисти, прагматици. Знаем проблемите на държавата и имаме бързи решения. Защото повечето от нас идват от реалния живот, от бизнеса и сме свикнали да успяваме, каквото и да правим. Ние имаме визия за развитието на България за години напред, не за един мандат. Чудя се с какви очи политици с по 5-6 мандата излизат пред хората да искат отново доверието им. С пълно основание хората ги питат- къде бяхте, защо не направихте промените досега? От друга страна, някои се опитваха през цялото време да внушават на народа, че е глупав и не помни кой как го управляваше. Както знаете, българите усещат по джоба си дали едно управление е успешно или провалено. По-добър критерий от стандарта на живот няма. България в момента е най-бедната държава в Европейския съюз. Ето това е обективната оценка за всички, които са се изреждали на власт през последните 28 години. Затова наш приоритет е да спрем най-напред източването на държавата, корупцията и картелите, които ни ограбват ежедневно.



Социолозите ви отреждат ту пето, ту трето място на вота, а Вие казвате, че ВОЛЯ може и да е първа политическа сила. Кое е реално и не разчитате ли прекалено много на клиентите от бизнеса?


Всеки социолог дава различни прогнози. На президентските избори ми отреждаха 11 място, а видяхте какво стана. И сега някои ще са изненадани. Недоволството в цялата страна от партиите на статуквото, които грабеха народа 27 години, е огромно. Сега е моментът да ги изметем от парламента, да си оправим красивата държава без тези, които допуснаха и участваха в този невиждан грабеж. Хората повече не искат да търпят. Подкрепата за ВОЛЯ не се дължи само на моя бизнес, който е в интерес на народа. Да, те виждат и оценяват усилията ми да осветя картелите и да се боря срещу тях. Но гневът към партиите, които са били на власт, без нищо да се променя, идва от ежедневието на хората, от ниските доходи, от унижението, от прогонените поколения. Ето Ви един пример- само от нереално високите цени на горивата, всеко семейство е ограбвано с по няколко хиляди лева годиишно –общо 2 милиарда. Тези пари отиват в картела. Ако оставаха в държавата, колко много неща можеха да се направят за учители, лекари, полицаи, пенсионери! Не може в 21 век, страна-членка на ЕС, да е най-бедната и най-корумпирана в Европа. Ето такава държава ни изградиха кукловодите и техните марионетки в политиката. Аз съм враг на тяхната държава. Ние искаме виновните за разрухата и грабежа да бъдат махнати от институциите и да си получат заслуженото.

Каква ще е ролята на ВОЛЯ в Парламента?



Водеща. ВОЛЯ има решения на проблеми, затлачени с десетилетия. На всички ни омръзна да чакаме нещо тук да се промени за добро. Ние идваме от реалния живот, познаваме болките на хората, знаем какво трябва да се направи и как. И най-важното: имаме волята да го направим. Влизаме в парламента със сплотен и мотивиран екип от професионалисти, които са свикнали да постигат бързо високи резултати. Никой от нас не е зависим от задкулисие, както много от кандидатите на другите партии. Нямаме депутати с по няколко мандата. Ние имаме кауза- България да стане най-развитата държава в Европа. Не влизаме в парламента, за да крепим някого или просто да си уредим депутатски места. Не правим безпринципни коалиции. Явяваме се сами на изборите, защото това е почтеният подход към избирателите. Имаме самочувствието, че ВОЛЯ ще бъде катализатор на много процеси в бъдещия парламент, ще покажем друг начин на управление, ако хората ни подкрепят.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби