Свързани новини

20.03.2017 18:03

Спешно! Президентът привика спецслужбите и Цацаров за Турция

Видян 2018 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният глава Румен Радев в понеделник в 16 часа спешно привика на съвещание шефовете на разузнаването и останалите специални служби, както и главния прокурор Сотир Цацаров, заради ескалиралите през последните дни и часове отношения с Турция, съобщиха първи репортерите на Канал 3. Уточнено бе, че няма конкретен повод за заседанието на Дондуков 2. Както и, че не се планира на него да присъства служебният премиер проф. Огнян Герджиков. От президентството обявиха предварително, че не са предвидени и нарочни изявления за медиите.


„Държавата ще бъде на мястото си”, обеща в края на изтеклата седмица в предаването Панорама по БНТ президентът. Паралелно стана ясно, че ДАНС е изгонила от страната ни турски емисари, проповядвали разделение в смесените региони, единият от които Ибрахим Таранджъ е заместник на валията в Одрин, поясни ген. Димо Гяуров, бивш шеф на НСС. У нас предизборно напрежението силно се нажежи и заради грубата намеса на турски чиновници в лицето на турския социален министър, псоланика на южните комшии у нас и кметове, които пропагандират за ДОСТ. За всичко това 19 минути писа неведнъж.


Политическите сили в страната ни, начело с Обединените патриоти протестираха с жалби и декларации в ЦИК срещу ДОСТ и грубата намеса на Турция в нашите дела. Направени бяха дори предложения за затваряне на изборни секции. Заради напрежението бе извикана спешно от МВнР и нашата първа дипломатка в Анкара Надежда Нейнски, за да бъде инструктирана как да се справи с нелеката ситуация в Турция.


Преди време и служебният вицепремиер Стефан Янев  обеща, че всички автобуси на изборните туристи от южната ни съседка ще минат без проблем и държавата ще направи възможното, за да облекчи пресичането на ГКПП-та през всички възможни коридори. На думите му светкавично реагираха Обединени патриоти, които се зарекоха, че ще блокират границата и няма да пуснат автобусите, защото това е незаконно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец