Свързани новини

20.03.2017 16:31

Ердоган: Меркел, ти си наци, Габриел: Реджеп мина границата

Видян 1498 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Когато ги наричаме „нацисти”, на европейските политици им е неудобно и са много солидарни. Особено ти, Меркел. А те показват нацистки практики. Върху кого? Върху нашите братя и сестри турци в Германия”, заяви президентът Ердоган.



„Толерантни сме, но не сме глупави. Дадохме на турския си партньор много ясно да разбере, че границата е премината”, отговори му министърът на външните работи Зигмар Габриел. Заместницата в партията на Меркел – Юлия Клокнер, пък попита риторично: „Ердоган да не е полудял”. И обяви, че ще бъде спряна „финансовата помощ от милиарди евро” за бежанците в Турция. Което беше грешка първо, защото парите не ги дава Германия, а ЕС, и второ, защото спирането на парите би дало мотив на Ердоган да залее първо България, а след това и цяла Европа с орди мюсюлмански пришълци.



Напомняме, че и в момента в ЕС живеят 5 млн. турци, като повече от половината са в Германия. Тези около 3 млн. гласа със сигурност вече са изгубени за Меркел, която преди последните избори направи пр като отиде на крака при Ердоган, а сега е на обратния полюс. Тя не може да разчита и на гласовете на 3 млн. етнически руснаци, които ще се опита да си върне с визита в Москва на 2 май, но едва ли ще й бъде лесно след пренебрегването на 70-годишнината от победата във Втората световна война, която не просто пропусна, а и обидно коментира на 9 май 2015 г. Руснаците и турците са над 10% от целия електорат в Германия. Ако гласуват активно, тежестта им може да бъде и много по-голяма при екстраполацията. Това прави 4-и мандат на канцлера твърде малко вероятен.



Затова пък истерията в отношенията с Турция работи за стария приятел на Меркел – Ердоган, който качва проценти пред референдума на 16 април, от който очаква да му даде ОК за суперпрезидентска република. Напомняме, че до момента Меркел не е казала и дума в защита на затворените без съда и присъда многобройни опозиционни депутати, журналисти, професори и други несъгласни с режима в Анкара, сякаш проблемът не съществува не от месеци, от години!  







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата