Свързани новини

20.03.2017 09:37

Германия: Имами ни шпионират в полза на Анкара

Видян 1317 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пред авторитетния Шпигел шефът на немското разузнаване БНД Бруно Кал обяви, че имами, които работят в мюсюлманските храмове в Германия са били уличени в шпионаж в полза на Турция, като по този начин още веднъж затвърди подозренията, че и у нас се извършва подобна дейност. Само напомняме присъствието на главата на вероизповеданието на партийни мероприятия на ДОСТ и на сбирките, където експремиерът и автор на неосманистката концепция на Анкара – Давутоглу насред София ни нарече „Румелия” и „Булгаристан” в присъствието и на регионалните лидери на религията, за което 19’ неведнъж е писал. Правосъдният министър Хайко Маас заяви: „Ние ясно виждаме ръката на Анкара зад действията на имамите от Дитиб в Германия и няма да толерираме подобни неща”.


Няма доказателства за намеса на Фетулах Гюлен в опита за преврат в Турция от 15 юли м.г. Твърдението на немското разузнаване БНД идва в отговор на обвиненията на комшиите, че Германия подкрепяла духовния водач, обрекъл се на самоизгнание в САЩ.


Стига се още по-далеч. Ако се вярва на боса на БНД, създаденото от ЦРУ след Втората световна разузнаване на ФРГ, „опитът за преврат е използван от властта в Турция за претекст за политически преследвания” на опозиционни политици, журналисти, интелектуалци, което 19 минути пише от 15 юли насам.


Анкара се опита да ни убеди по всякакъв начин, но не успява никак”, добавя Кал. По тази причина, за разлика от правителството Борисов 2, Берлин не връща на режима на Ердоган преследвани. „Няма никакви доказателства и за другото твърдение на режима в Турция – че Гюлен е лидер на терористична организация – всъщност това е гражданско обединение, което ратува за религиозно и образователно развитие”.


В отговор, говорителят на Ердоган – Ибрахим Калин заяви пред Ройтерс: „БНД се опитва да омаловажи информацията, която му е дадена от нас, което приемаме като знак за подкрепа към Гюлен”.


Напомняме, че след 15 юли бяха уволнени над 100 000 души, над 30 000 бяха арестувани и мнозина от тях все още са в затвора без съд и присъда, понеже Ердоган ги подозира в подривна дейност във вреда на неограничената си власт.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец