Свързани новини

18.03.2017 09:03

Радев: Намесата на Турция в нашите избори е абсолютно недопустима

Видян 1681 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България държи да развива силни добросъседски отношения с Турция, но намесата й в нашите избори е факт и е абсолютно недопустима, заяви президентът Румен Радев пред БНТ.


Искам да призова за повече спокойствие. Да не се ескалират емоциите покрай тази намеса. Българските институции и компетентните служби работят активно за пресичане на всеки опит за намеса в нашия изборен процес и в нашите вътрешни дела. И те се ползват с моята безусловна подкрепа. Важно е, също така, как ние поставяме този въпрос в рамките на ЕС. Още на 9-ти март, по време на Съвета, споделих и поставих въпроса за ситуацията в България по отношение на тази намеса и нашите действия. Вчера проведох среща с посланиците на Германия, Австрия, Холандия и Франция, на която анализирахме ситуацията. Уточних много ясно, че ескалацията на напрежението по оста ЕС-Турция рефлектира най-силно в България, защото рискът е най-силен за нас. Ние сме на първа линия. ЕС трябва да има ясна, единна позиция и ние очакваме наистина по-бързо решение от ЕС, солидарно решение.


Президентът даде висока оценка за работата на служебното правителство до този момент. По повод кадровите промени, извършени от кабинета, Радев подчерта:


Посочете ми неправомерни уволнения. Ще поема отговорност за тях. Ние имаме принципна постановка за уволненията. Аз съм дал своите категорични указания – в никакъв случай да няма уволнени по политически причини, да има уволнени, само когато има доказани нарушения, и то, когато сигналите и всички обстоятелства са потвърдени, и то с комисия.


Румен Радев каза още, че служебното правителство ще избере нов български еврокомисар през май, ако до тогава, няма действащо редовно правителство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате