Свързани новини

17.03.2017 15:43

Рекс Тилърсън: Военните действия срещу Северна Корея са опция

Видян 1350 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Военните действия срещу Северна Корея са опция на масата, заяви американският държавен секретар Рекс Тилърсън по време на визита в Южна Корея, предаде БНР. Азиатската му обиколка е фокусирана върху намирането на нов подход за Северна Корея.  


Стратегическото търпение на Съединените щати към Северна Корея, която е въоръжена с ядрени оръжия, приключи, заяви държавният секретар Рекс Тилърсън в Сеул, след като посети демилитаризираната зона на границата между Северна и Южна Корея. На пресконференция с външния министър Юн Бьон Се Тилърсън каза, още че Вашингтон проучва нова гама от мерки в областта на сигурността, дипломацията и икономиката.


Северна Корея предизвика загриженост с последните си ракетни и ядрени тестове по-рано този месец. Рекс Тилърсън пристигна в Южна Корея от Япония, където заяви, че усилията, продължаващи вече 20 години, да бъде убеден Пхенян да се откаже от ядрените си амбиции, са се провалили. На въпрос дали възможността за военни действия съществува, Тилърсън отговори:


Със сигурност ние не го искаме. Ако обаче те повишат заплахата от оръжейната си програма до ниво, което според нас изисква действия, тогава всички опции са на масата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец