Свързани новини

17.03.2017 14:59

Русия и Армения създават обща войскова групировка

Видян 1183 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия и Армения обединяват своите армии, пише "Независимая газета" в заглавие на статия за посещението на арменския президент Серж Саркисян в Москва, където той разговаря вчера с руския лидер Владимир Путин.

Активното военно и военнотехническо сътрудничество между Москва и Ереван е насочено към по-нататъшна интеграция в отбранителната сфера. Договорено е създаване на обединена руско-арменска войскова групировка, пише вестникът за основните резултати от преговорите. Срещата Путин-Саркисян мина на фона на тревожни съобщения от Нагорни Карабах, където напоследък зачестиха нарушения на примирието. Президентите на Русия и на Армения Серж Саркисян потвърдиха позициите си за мирно уреждане на конфликта.

Заплахата от подновяване на активните бойни действия обаче все още е твърде силна. Вчера азербайджанското министерство на отбраната съобщи за над 100 инцидента в разрез с договореното спиране на огъня. Военното ведомство на Нагорни Карабах пък обвини Азербайджан в многобройни обстрели на арменски позиции и селища. Азербайджанският лидер Илхам Алиев отново обвини Армения в агресивни действия и нежелание да преговаря.

Москва предлага посредничество и полага усилия за мирно уреждане на конфликта - опитва се да запази приятелски отношения и с Баку, и с Ереван. Неотдавна делегации от двете азиатски държави участваха в международна военна конференция в Москва. В момента в Армения протича военно учение с Русия, а руска делегация обсъжда в Азербайджан подготовката за международни военноморски състезания в Каспийско море.

Руско-арменската военна интеграция е донякъде по-висока от тази на Русия с Азербайджан, отбелязва изданието и добавя: "Москва подкрепя Ереван, но продължава оръжейните доставки за Баку". Освен ракетни комплекси "Искандер" Русия е доставила на Армения реактивни артилерийски системи "Смерч", зенитни ракетни установки С-300 и комплекси "Игла-С", тежки огнехвъргачки ТОС-1А, стрелкови оръжия, гранатомети, бронирани коли, инженерни и комуникационни средства.

Баку обаче е получил от Москва зенитни ракетни комплекси "Тор-2МЕ" и С-300 ПМУ-2, танкове Т-90С, бойни машини на пехотата БМП-3, самоходни артилерийски установки "Мста-С", тежки огнехвъргачки и реактивни системи "Смерч", също и близо 100 бойни и транспортни хеликоптера.


Източник: КРОСС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния