Свързани новини

16.03.2017 17:07

Неков: Храните 2-о качество са корпоративен расизъм срещу българите

Видян 2146 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Европейският съюз е единен пазар, в който има еднакви задължения за всички производители. Лошите храни рефлектират в лошо обществено здраве. Силно вярвам, че България не трябва да стои в очакване, затова призовавам Българската агенция по безопасност на храните за приключване на анализите в кратки срокове, за да стане ясно кой в Европа ни третира като втора ръка европейци“. Това заяви в пленарната зала на Европарламента соцдепутатът Момчил Неков относно доклада Храни и фуражи, правила относно здравеопазването на животните и хуманното отношение към тях, здравето на растенията и продукти за растителна защита.


Според Неков, храни второ качество за източноевропейците представлява корпоративен расизъм и той трябва да спре. „В центъра на политиките на Европейския съюз трябва да бъдат европейските граждани и тяхното здраве и право на информиран избор. Това включва както качеството на храните и хранителната безопасност, така и съображенията свързани с отглеждането и разпространението на ГМО, срещу което мнозинството българи и европейци застават твърдо.“


„В този контекст, смятам за унизително поведението на производителите, които изпращат храни с по-лоши показатели на потребителите в Централна и Източна Европа“, каза Неков.


Българският евродепутат също така заяви, че има нужда от повече контрол и наказателни мерки срещу нарушителите в името на здравето на европейците.


Момчил Неков стартира кампанията „Да защитим българския вкус“, чиято цел е запазването и популяризирането на традиционните български храни и продукти, както и тяхната защита чрез европейските механизми за географски означения. Чрез кампанията си, евродепутатът се опитва да помогне българските продукти да се търсят, купуват и произвеждат повече. „Борбата срещу корпоративния расизъм може да бъде водена от нас българите, като потребители. България и българите заслужаваме повече“, заяви в заключение българският евродепутат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата