Свързани новини

16.03.2017 12:33

Кирил Добрев: БСП не е против санирането, а против цените му

Видян 1106 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"БСП не е против санирането, а против цените по които се прави", заяви Кирил Добрев, водач на листата на "БСП за България", в Габрово по време на среща с представители на Камарата на строителите.


"Когато стартира Националната програма за саниране, строителното министерство определи пределните цени, над които не се сключваха договори - 290 лв. на квадратен метър. Някъде в хода на програмата тази цена беше коригирана и стана 148 лв. на квадратен метър. През октомври м.г. с решение на министерството цената стана 115 лв. на квадратен метър за сгради до осем етажа и 130 лв. за сгради над осем етажа. Единственият въпрос, който може да зададем в момента, е къде отиде разликата. Как може едни и същи дейности да се извършват на различни цени", попита водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в Габрово. "След като спечелим изборите, ще продължим тази програма за саниране, правейки я по-прозрачна и по-достъпна като процедура", допълни кандидат-депутатът.


Факт е, че в момента въпреки многото европейски средства, които са усвоени в Габрово, местният бизнес не можа да се възползва и да работи по различните проекти, коментира още Добрев.


"Законът за предучилищното и училищно образование, който беше приет от ГЕРБ, е унижение за българския учител и гарантира неграмотност на българското дете", заяви Кирил Добрев на среща с учители в Трявна. "Ще въведем един учебник за всички деца в един клас, с което ще сложим край на мафията с учебниците. При всичките си срещи с бизнеса, които съм провел до този момент, чувам едно и също – няма подготвени кадри, липса на квалифицирана работна ръка", подчерта Добрев. "Как да има квалифицирани кадри, като ГЕРБ закриха професионалното образование?", възмути се водачът на листата на коалиция „БСП за България“ за Габрово. Кирил Добрев допълни, че връщането на професионалното образование ще е една от първите стъпки, която ще направи левицата, ако спечели изборите и има възможност да управлява.


Задължително трябва да отпаднат и делегираните бюджети – коментираха част от учителите, които се срещнаха с кандидатите за народни представители от „БСП за България“. Държавата е тотално абдикирала от образованието. Хаосът в учебните програми е пълен – възмутиха се преподавателите. Те не подминаха и въпроса с политическите решения по отношение на общинските училища, където едни биват закривани за сметка на други.


"БСП е категорично против субсидирането от държавния бюджет на частните училища и колежи – коментира Кирил Добрев. - Има толкова много държавни училища, които предлагат качествено образование, а страдат от липса на средства и материално-техническата им база да е в окаяно състояние – там трябва да отиват парите от държавния бюджет", подчерта Добрев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Природният газ

КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април

Предложението на "Булгаргаз" природният ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще