Свързани новини

15.03.2017 16:23

Нинова към бизнеса: Край на рекета от НАП и лобизма във властта

Видян 2578 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Държавата ще бъде партньор на бизнеса. Работете спокойно, за всички ви ще има равни условия. Няма да допуснем лобита около управлението и привилегировани фирми”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с над 200 представители на българския бизнес в София. „Бизнесът има нужда от спокойна и устойчива среда”, добави тя. В тази връзка Нинова поясни, че ще възстанови съвета по законодателство към парламента и всеки закон, преди да се приеме, ще има оценка за въздействие и финансова обосновка, изготвени от експерти. Освен това Нинова пое ангажимент да не се променят често законите. Според нея това е един от начините за „прекратяване на дивия лобизъм в парламента през последните години”. По думите й БСП ще сложи край на рекета и административната тежест върху предприемачите.


 „Създаваме фонд Индустрия, който има за цел да инвестира в разкриване на българско производство. Държавата и бизнесът чрез публично – частно партньорство ще участват в общи проекти. Предвиждаме това да става и в слабо развитите региони, защото там бедността и безработицата са отчайващи”, добави лидерът на БСП.


„Каквато и икономика да искаме, всичко е обречено без кадри”, заяви Нинова и даде отговор на опасенията на бизнеса от липсата на подготвени хора. Тя ги запозна с мерките, които ще предприеме БСП в сферата на образованието – обвързването му с бизнеса така, че подготвяните кадри от професионалното и висшето образование, да отговарят на потребностите му дългосрочно.


Не на последно място Нинова се ангажира с помощ за намиране на пазари чрез държавна политика в областта на външната търговия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец