Свързани новини

15.03.2017 14:22

БДЖ дава по 1600 лв. заплати на футболисти

Видян 3060 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Шокиращи разкрития за бедственото състояние на БДЖ направи служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев в свое интервю пред сайта Офнюз. Преди година и половина за част от коментираните безобразия в железницата алармира и сайта Гласове.



Веднага след встъпването си в длъжност Алексиев заяви, че БДЖ е изоставила клиентите си и предприе смени в управлението на националния жп превозвач и на релсовата компания НКЖИ, прекрати рамковите договори в инфраструктурното дружество, за които има множество съмнения за корупционни практики.


Това, според Алексиев, е дало резултати и, ако при предишното ръководство среднодневното закъснение на влаковете по вина на БДЖ е било 2557 минути, то сега е 627 минути.



„Това се постига само 3 седмици след като сменихме шефовете на тези компании и за нея причината е само това, че дойдоха компетентни хора, добри специалисти. След като станах министър, разпоредих на първо място да се осигури движението на влаковете. Това, което досега не ми харесваше, бе, че строителството бе на първо място. Тоест, ако строителят не си е свършил работата, му се удължаваше прозореца и времето на прекъсване на движението. Това го забраних. Като не си е свършил работата - санкция и чака да получи нов прозорец за работа”, коментира Алексиев. Според него организацията в голяматта държавна структура досега не е била на ниво. Затова пита риторично: „Къде е бил мениджмънтът на БДЖ?” Служебният министър обяви, че занапред очаква в БДЖ да има по-малко футбол и повече пътници. Той разкри, че в компанията са били назначавани футболисти на заплати от по 1600 лв., за да играят в железничарския отбор. И добавя, че е започнал да ги разчиства – някои вече са уволнени, други ще бъдат. „БДЖ не е футболен отбор. Аз съм за спорта обаче, че пътниците бедстват и ти ги наричаш терористи, при положение, че отношението ти към клиента е такова и не можеш да си изпълниш графика, да ти е приоритет футбола е безумно!”, коментира действията си министър Алексиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!