Свързани новини

14.03.2017 14:25

ББ2 не остави пари за учителски заплати, но на зърнарите предплати милиони

Видян 2242 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като служебното правителство ще разплаща накуп този месец увеличените уж от ГЕРБ 8% още преди президентските избори учителски заплати, които малко преди това Борисов и Горанов твърдяха, че ще взривят стаЛбилността (според правописа на Цветанов) на държавата, сега се оказва, че и Министерството на земеделието и храните е оставено без пари.



„Няма пари, няма и акъл”, пише сайтът Афера и привежда факти: „В момента директор на дирекция Развитие на селските райони, която контролира евромилиарди, е „експертът“ Антон Аспарухов, назначен на поста от зам. -министъра при ББ2 Васил Грудев (служебен министър при Близнашки-Плевнелиев и дясна ръка на митичния Порожанов). Преди да стане директор е бил продавач в магазин за дрехи.
Той трябва да си комуникира с Брюксел, но понеже не говори чужди езици не върши 2 години и никаква работа, освен схемаджийска. Младите фермери, например, трябваше да почакат скромните 12 месеца само за план.  По инвестиционните мерки за земеделските стопанства – мерки 4.1 и 4.2 господин Аспарухов постави рекорд – най-много получени жалби от бенефициенти – за незаконосъобразни административни процедури, ограничаващи условия и като цяло разписана „на тъмно“ наредба, в услуга на големите зърнопроизводители – 100-те олигарси, които вземат 92% от евросубсидиите и  организират поръчкови протести. По общинската мярка 7.2 за строене на пътища и ВиК, тъкмо общините подали проекти за участие и се надяват някой друг лев да влезе в общинската хазна, и хоп господин Аспарухов изпратил тайно писмо за промяна на условията за одобрение и даване на точки, за да бъдат уредени само общини на ГЕРБ и ДОСТ.



Може да споменем и че в момента служебният вицепремиер Крумова е изпратила писмо до служебния земеделски министър Бозуков относно непрозначните практики при ранкинга на общинските проекти и рисковете за Програмата от това, както и налагането на спешни мерки.



В последните дни на дневен ред са проблемите с биологично земеделие и агроекологични практики, защото за фермерите по тези мерки вече няма никакви възможности за прием.
С половин уста се споменава, че с 40% от парите от Програмата до 2020 били платени едни много милиони на зърнопроизводители”.
Много мирише на мафия!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата