Свързани новини

14.03.2017 09:37

Нинова пред Американската търговска камара: Ще има ясни правила за бизнеса

Видян 1057 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на БСП Корнелия Нинова представи мерките на левицата за изграждане на благоприятна икономическа среда на среща с ръководството на Американската търговска камара в България. Организацията обединява над 300 американски, български и други международни компании, развиващи дейност у нас.


Двете страни обсъдиха основни приоритети в икономическото развитие на България и Бялата книга на камарата за 2017 г., като отчетоха редица сходни виждания за решаване на проблемите на бизнес климата, съобщава пресцентърът на БСП.


 „Акцент в програмата ни е насърчаването на производството и иновациите в страната, при ясни правила и пълна прозрачност”, заяви Нинова. Тя обясни за предвиждания от БСП фонд „Индустрия”, чрез който ще могат да се създават публично-частни партньорства. Лидерът на левицата представи и идеята за финансиране на малките и средни предприятия чрез капиталовия пазар, по опростена процедура. Според нея в процеса на стимулиране съществена роля трябва да има Българската банка за развитие. „В момента тя не подпомага малкия и среден бизнес, а определени, малко на брой и големи фирми”, коментира Нинова.


Един от проблемите, които поставиха от Американската търговска камара, бе липсата на квалифицирани кадри. Председателят на БСП представи отговора на левицата по този проблем – обвързване на образованието с бизнеса така, че подготвяните кадри в професионалното и висшето образование, да отговарят дългосрочно на потребностите на икономиката и пазара на труда.


Корнелия Нинова заяви още, че страната ни има нужда от външни инвеститори, но които спазват стриктно законите на България.


В срещата, която се състоя по покана на Американската търгвоска камара в България и се проведе  в централата на БСП, участие взеха водачът на листата на БСП за България за 23 МИР- София Жельо Бойчев и водачът на листата за Стара Загора Драгомир Стойнев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще