13.03.2017 17:18

Отнемат имущество за 4 млн. от Веселин Данов

Видян 2003 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели дело за над 4 млн. лв. срещу бившия общински съветник от Варна Веселин Данов, най-известен от ВИП Брадър.


Процедурата срещу бизнесмена е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност след влязла в сила присъда срещу него за участие във въоръжена организирана престъпна група за склоняване към проституция и пране на пари.


С решението на Варненския окръжен съд на първа инстанция на Данов трябва да бъде отнето незаконно придобито имущество за 4 192 501 лева, съобщиха от КОНПИ.


Става дума за голям огромен брой недвижими имоти, сред които хотел в местността Кабакум край Варна, жилищни имоти в града, стопанска постройка в област Шумен, земеделска земя на територията на няколко населени места в община Аврен, гори в община Трявна. На отнемане подлежат и суми от продажба на ниви и автомобили, както и и пистолет Глок.


Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Още през 2010 година Веселин Данов беше пуснат условно предсрочно от затвора, след като излежа две години и половина от 3-годишната си присъда. Тогава беше съобщено, че предложението е дошло от началника на затвора след оценка на риска и заради цялостното добро поведение и отношението към труда на бившия общински съветник. Зад решетките Данов работил като домакин и не допускал никакви нарушения.


Според комисия от затвора той признавал вината си, изразявал съжаление за извършените престъпления и наказанието е оказало необходимото въздействие.


Синът му - Христо Данов, също беше осъден, но само на 1 година затвор и след приспадане на времето, прекарано в ареста, лежа в затвора само 3 месеца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на