Свързани новини

13.03.2017 13:24

Уики: ЦРУ може да ви катастрофира колата

Видян 1658 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изтеклите в Уикилийкс документи на ЦРУ доказват, че американското разузнаване може през контрола си върху бордовия компютър на всяка модерна кола не само да подслушва и да филмира ставащото в нея, както и да я локалиира, но също така да заключи хората вътре. Най-лошото е, че може и да предизвика катастрофа, каквото и да се опита да направи шофьора. По този повод международните медии припомниха случая със загиналия в колата си при мистериозни обстоятелства известен журналист Майкъл Хейстингс, точно насред свое разследване на тогавашния шеф на ЦРУ Бренан.


Оказва се също, че не само Самсунг, но и останалите смарт телевизори са предаватели на ЦРУ – съвсем като телекраните в пророческия роман 1984 на Оруел. Наред с Фейсбук, другите значими социални мрежи и големите електронни пощи, и съобщенията в Уотсап са следени.


Най-голям цирк покрай разкритията предизвика забраната на нашумелите по света смарт кукли, която наложи Германия. И те се оказаха предаватели на информация.


АП посочи, че в ЦРУ вече тече голямо разследване за оповестеното, а значи загубено кибероръжие, което е струвало само официално 1 млрд.паунда на САЩ и Великобритания, а вероятно всъщност и много повече. Което пък наведе други медии по света да разсъждават дали пробиването на сървъри на Клинтън и Демократическата партия и изтичането на последните масиви информация в Уикилийкс не е белег за война между службите АНС и ЦРУ в САЩ. Известно е, че ЦРУ зае страна дори в предизборната кампания и тя беше тази на Хилари срещу Тръмп като се зае да опровергава ФБР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец